NIEUWE INFO OVER DE NATIONALE DAGEN (11, 12 & 13 maart 2022)
IN DE EXTRA EDITIE VAN HET BONDSBLAD 
Klik op de afbeelding om het bondsblad te openen


INFORMATIE OVER DE LOCATIE FLANDERS EXPO

Flanders Expo behoort tot de Easyfairs groep en is dé plaats bij uitstek voor een event in België. Met een oppervlakte van meer dan 63.000 m², biedt deze unieke eventlocatie een brede waaier aan verschillende multi-inzetbare ruimtes.
Flanders Expo is de tweede grootste eventlocatie in België en verwelkomt jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers !

Een beetje geschiedenis – het ontstaan van Flanders Expo
Door de jaren heen transformeerde de site van Flanders Expo en de directe omgeving aanzienlijk. Het initiatief voor de bouw van een moderne eventlocatie kwam er na twee succesvolle edities van Flanders Technology International in 1983 en 1985. In mei 1987 werden de nieuwe expositiehallen, gebouwd op het oorspronkelijke vliegveld van Sint-Denijs-Westrem, officieel ingehuldigd tijdens de derde editie van Flanders Technology.
Door het project The Loop is de site echter meer geworden dan louter een event- en beurslocatie. Er werd plaats gemaakt voor woningen, groenzones, winkels, vrije tijd, kantoren en bedrijven, wat het nieuwe stuk stad ten zuiden van Gent haar dynamische identiteit verschaft.
In 2004 werd Easyfairs opgericht. Het eventbedrijf, waar Flanders Expo nu onderdeel van uitmaakt, werd al snel een referentie in de eventsector en breidde uit naar andere Europese landen.

Bereikbaarheid & “The Loop”

De Nationale Dagen van de Belgische reisduiven zullen doorgaan in Hal 8 van Flanders expo (Adres : Maaltekouter 1 – 9051 Gent).

Met de auto
Komende van de E4O
• Neem afrit 14 op de E40-snelweg, volgt de Pégoudlaan (B402) en houd rechts aan.
• Vervolgens, volg de tekstkarren/wegwijzers.

Komende van de R4 (ring rond Gent)
• Neem afrit ‘EXPO – The Loop’, volgt de Pégoudlaan (B402) en houd rechts aan.
• U volgt de tekstkarren/wegwijzers.

Met de trein
Het station van Gent-Sint-Pieters bevindt zich op 10 minuten met de tram van de hallen van Flanders Expo.

Met de tram/bus
Neem tram 1 richting Flanders Expo en stap af aan de halte Flanders Expo.
Met de buslijnen 76/77/78 staat u in geen tijd bij Flanders Expo.

Hoe in Gent geraken?    

Info over tramlijn 1, de rechtstreekse verbinding van Flanders Expo met het station en het stadscentrum is te vinden op de website van De Lijn : https://www.delijn.be/nl/haltes/halte/201314/Sint-Denijs-Westrem_Flanders_Expo_perron_1#2. Voor het nachtvervoer is er zelfs een specifieke pagina : https://www.delijn.be/nl/avond-nachtvervoer/nachtvervoer-gent.html.

Hier vind je een overzicht van alle taxibedrijven in Gent : https://stad.gent/sites/default/files/page/documents/Taxibedrijven%20in%20Gent.pdf. De belangrijkste (grootste) zijn Taxi Gent (09 333 33 33) en V-Tax (09 222 22 22).

PARKINGS
Er zijn voldoende parkings aanwezig in Flanders Expo. U zult begeleid worden door tekstkarren/wegwijzers naar de juiste parking. U kunt parkeren op Parking B en Parking C of parking A. Alles zal aangeduid staan in functie van de beschikbaarheid op dat moment !