EuroCartridgeSmartDeals

 Print goedkoop en steun uw vereniging!! Meer info...
 
 Zowel leden als niet-leden kunnen inktpatronen bestellen via de website
 www.inktentonersvoorkbdb.be.   
 
Door het rolnummer van uw vereniging te vermelden, wordt 7 % van de aankoopprijs van de “Smartdeals” en 5% van de aankoopprijs van de ” Xerox XRC toners” geschonken aan uw vereniging.

 

 

 

KBDB Bonnenverkoop - einde
Wij danken alle schenkers en kopers van de bonnen voor hun steun tvv de organisatie van de jaarlijkse kampioenenviering. Tot volgend jaar...!


DSC 0621 kl Provinciale kampioenenviering 2017 - 21-01-2018 Programma

 Beeldreportage kampioenenviering van 21-1-18

 START BONNENVERKOOP OP MAANDAG 29-1-18 OP WWW.PITTS.BE


Uitslag tombola

Tombola Provinciale Dag 2017 -       LIMBURG 21-1-2018
         
         
1 Tablet 2128    
2 Microgolf 1332    
3 Broodoven 1216    
4 Hifi microketen 1609    
5 Externe harde schijf 1T 2222    
6 Roomijsmachine 2058    
7 Vleesgrill 1163    
8 DVD speler 2074    
9 Mixer 2254    
10 Wafelijzer 1136    
11 MP3-speler 2009    
12 GSM 1424    
         
De winnaars dienen contact te nemen met de provinciale secretaris.
  GSM 0475 709842 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    
Ringenverdeling 2018 KBDB Limburg


Indeling sectoren en gewesten 2018
Vluchtkalender Zuid-oost - Reims werd vervangen
Vluchtkalender West
Vluchtkalender Midden & Oost


DSC 0621 kl

 Provinciale kampioenschappen 2017 - definitieve uitslag

 


Bourges 2017 - de prijzen van gemeenten en steden, alsook de ereprijzen waaronder de prijs van de Gouverneur. 

Eventuele opmerkingen bij de provinciale secretaris : 0475 709842


Ter info aan de verenigingen van de PE Limburg

Aanstaande donderdag 16-11 verzenden wij de uitnodiging voor de algemene vergadering naar het correspondentie adres van de vereniging.
Ingesloten zal een schrijven zijn voor de bestelling van de ringen inclusief code hiervoor.


Interprovinciaal akkoord Limburg-Vlaams-Brabant-Antwerpen (update 2017)


Prijs van de ring 2018 = 1.00 euro

De hokken die meer dan 150 ringen 2018 afnemen, zullen vanaf de 151ste ring 2,00 euro extra betalen op de prijs van 1.00 euro per ring. 
Een hok dat uit een tandem of tridem bestaat, valt onder dezelfde maatregel en betaalt dus ook vanaf de 151ste ring het supplement.
Voor de verenigingen verandert er niets, zij verkopen de ringen steeds aan 1.00 euro per ring aan de liefhebber. 
De KBDB administratie zal de surplus rechtstreeks aan de liefhebber factureren.

Deze maatregel vervangt de 3% regel op publieke en internet verkopingen.


2017 - Bericht aan de verenigingen en duivenliefhebbers van de PE Limburg - portduiven & dubbelen van duiven.

Port/leerduiven worden niet in de spiegellijst opgenomen. Alle misbruiken dienaangaande worden beschouwd als vervalsing van de uitslag en de inrichters worden verantwoordelijk gesteld voor deze inbreuk. Wij verwijzen hierbij tevens naar artikel 28 van het Nationaal Sportreglement dat voorziet dat de duiven die aan een prijskamp deelnemen moeten ingeschreven zijn op inschrijvingsformulieren die door de vereniging of verbond ter beschikking worden gesteld. Het automatisch dubbelen van duiven is dus niet toegelaten. De liefhebber dient in te schrijven voor de dubbeling, ook als ze gratis is.

- De verenigingen die het Limburgs programma volgen hebben op hun reisrooster de deelnemingszone vermeld van de gemeenten die opgenomen worden om voor port te komen zetten. Er mogen geen portduiven van buiten deze opgegeven deelnemingszone aanvaard worden.

- De verenigingen die het Limburgs programma niet volgen en gekozen hebben voor het Vlaams-Brabants of Antwerps programma dienen overeenkomstig het akkoord tussen Limburg en beide Provinciale Entiteiten zich te schikken naar het sportief reglement van deze provinciale entiteit.
Verenigingen die palen aan Vlaams-Brabant
Art 22
Artikel 22 De port/leerduiven worden niet in de spiegellijst opgenomen. Voor de kleine en grote snelheid mogen er port- en leerduiven aanvaard worden van de liefhebbers die in 1 van de twee deelnemingszones vallen.
Dus enkel wie voor prijs mag spelen, mag ook portduiven zetten.

Verenigingen die palen aan Antwerpen
Art. 7 
Vanaf de Frankrijkvluchten mogen er geen port- of leerduiven meer aangenomen worden in de prijskampen.
Voor België zijn er geen beperkingen in PE Antwerpen


Artikel 8 Nationaal Sportreglement toelichting - wijziging nationale alg.verg. 24-2-16

Er mag een wedstrijd voor oude en een wedstrijd voor jarige voorzien worden op een wedvlucht OF (en dat sluit het ander uit) een uitslag voor oude en jaarduiven samen.
Eigenlijk dus zoals het in Limburg door de meeste verenigingen ook gedaan werd vroeger. (Samenvoegen van oude en jaarduiven vanaf het vertrek van de jonge duiven).

Dubbelen van jaarduiven tegen de oude duiven wanneer ze apart vliegen, is mogelijk, doch kan niet verplicht worden. De inrichters van de hoofdwedstrijd en van de dubbelingen beslissen of ze al dan niet het dubbelen van jaarduiven tegen de oude toelaten.
Dubbelen van de jaarduiven is enkel mogelijk als er een aparte uitslag voor oude en een aparte uitslag voor jaarduiven voorzien wordt. Indien er één uitslag voorzien wordt (oude en jaarduiven samen) dan kan dit niet.

Voor alle wedvluchten is voorzien dat als de inrichter van de hoofdwedstrijd oude en jaarse apart voorziet, alle dubbelingen op lagere niveaus ze ook apart moeten voorzien. Als de inrichter van de hoofdwedstrijd één uitslag voorziet, moeten alle dubbelingen op lagere niveaus  ook oude en jaarduiven samen op één uitslag spelen.


E-mail adres voor het verzenden van de wekelijkse uitslagen

De Limburgse verenigingen die dit wensen kunnen hun uitslagen versturen per e-mail ipv per post.
Het e-mail adres dat hiervoor gebruikt dient te worden is : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 - Stichtingsjaren Limburgse verenigingenMutaties:

Alle ringnummers die ter mutatie worden aangeboden, dienen vermeld te worden op een formulier "aanvraag tot mutatie" en vergezeld te zijn van de eigendomsbewijzen. Deze documenten zijn te verkrijgen in de verenigingen, op de provinciale afdeling en zijn ook downloadbaar via deze website (link formulieren onder het item Algemeen in de index van deze website). Wij verzoeken leden dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen; naam, adres, kbdb-lidnummer, jaartal duiven, kenteken van buitenlandse duiven (vb NL, DV, ...) l
Mutaties : Belgische ring = 2.00 euro, buitenlandse ring = 2.00 euro

Voor het uitvoeren van mutaties en het bestellen van ringen kan men eveneens steeds terecht bij de administratieve zetel te Halle -Gaasbeeksesteenweg 52-54, 1500 Halle. De financiële afhandeling dient te gebeuren door overschrijving naar het rek.nummer BE79 4338 2420 0133 (BIC: KREDBEBB). Gelieve in de mededeling steeds uw naam en adresgegevens te vermelden.


Zitdag in de afdeling in zaal Elckerlyc, Pastorijstraat 4, 3500 St.-Lambrechts-Herk : dinsdag van 9u tot 12u en van 13u tot 16u


Mutaties: De Limburgse duivenliefhebbers kunnen voor het muteren van duiven (overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar) tijdens het seizoen terecht op de afdeling, Pastorijstraat 4, 3500 Sint-Lambrechts-Herk op de zitdag zoals hierboven vermeld. De eigendomsbewijzen dienen steeds voorgelegd te worden.  .Kampioenschappen

2017

2016

2015

2014   foto's

2013   foto's

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter